NeuroMove- dispozitiv pentru Reabilitarea si Reeducarea Cortexului motor post AVC - Zynex SUA

  Zynex Medical SUA 

 

                                 

 

                               

                               

                              

                              

 

 

Dispozitiv medical pentru terapia de reabilitare neuro-motorie si recuperare dupa Accidente Vasculare Cerebrale si Traumatisme ale Coloanei Vertebrale 

 

 

 

     Accidentele Vasculare Cerbrale-A.V.C.- afecteaza milioane de oameni pe cuprinsul mapamondului si produce numeroase dizabilitati neuro motorii dificil de recuperat.

      Exista numeroase abordari terapeutice de recuperare a pacientului, dar acestea sunt foarte costisitoare si cu rezultate in timp.

      NeuroMove – este liderul de necontestat al dispozitivelolr medicale destinate recuperarii dizabilitatilor neuro motorii, avand ca si conceptie cele mai noi si avansate principii stiintifice, la un pret abordabil de catre orice unitate medicala specializata si adaptata utilizarii de catre medicii specialisti cu diferite grade de pregatire.

     NeuroMove este un dispozitiv medical destinat  reeducarii corticale. Odata ce AVC-ul  s-a produs, cortexul cerebral pierde definitiv neuronii din zonele afectate ceea ce are ca efect paralizii motorii cu diferite localizari.

      NeuroMove  capaciteaza  fenomenul de “invatare”  a  neuronilor sanatosi din ariile indemne si incurajeaza preluarea si conrtolul  activitatii motorii voluntare , condusa in mod normal de ariile corticale afectate de AVC.      

      Acest dispozitiv de recuperare poate fi utilizat in majoritatea tipurilor de paralizii motorii secundare AVC, chiar in cazul in care nu este posibila nici o miscare voluntara a acestuia.

 

NeuroMove este conceput in mod special pentru recuperarea pacientilor afectati de AVC si /sau Traumatisme ale Coloanei Vertebrale.

   

     

 

   

 

 

 

      NeuroMove este  suficient de avansat pentru utilizarea sa clinica dar si suficient de simplu pentru utilizarea de catre pacient in reabilitarea la domiciliu.

      Utilizarea acestui dispozitiv medical timp de 30 minute zilnic timp de 4 pana la 5 luni produce un efect terapeutic spectaculos.

Principiul de functionare a dispozitivului medical NeuroMove este urmatorul:

 -dispozitivul detecteaza semnalul cerebral corespunzator incercarii creierului de a activa un grup muscular (si a produce o miscare voluntara).

-acest lucru este afisat in timp real pe ecranul dispozitivului astfel incat pacientul poate sa observe acest lucru si sa si sporeasca motivatia personala de a efectua miscarea segmentului afectat.

-microprocesorul incorporat de inalta sensibilitate face discriminarea, pe baza de filtre software incorporate, intre spasmul muscular, zgomotul de fond si incercarile reala

-cand o incercare ”adevarata” a pacientului este detectata NeuroMove recompenseaza pacientul prin producerea unei contractii muscular denumita “premiu”, oferind astfel pacientului feedback- ul vizual si auditiv necesar automotivarii acestuia

.

      Aceste elemente combinate servesc ca si baza a reeducarii corticale si pentru crearea unor noi cai de transmisie a semnalului de la acei neuroni cerebrali sanatosi care preiau functia de initiere si control a miscarii voluntare in locul celor distrusi iremediabil de catre AVC.

 

 De ce NeuroMove?

  

-recapatarea sperantei si motivatiei personale de catre pacient pe baza miscarilor voluntare din ce in ce mai precise si mai usor de realizat

-auto control prin afisarea permanenta si in timp real a semnalului cerebral

-echipamentul are un volum mic si este de sine statator putand fi utilizat in orice conditii

 -echipamentul poate fi utilizat in orice moment al terapiei de recuperare dupa AVC

-aparatul se adapteaza si se autocalibreaza in functie de statusul fiziologic si cerebral al fiecarui pacient

-usor de utilizat atat de catre terapeut dar si de catre pacient

-este eficient atat pentru pacientii cu tulburari spastice dar si pentru cei cu extremitati flasce 

  Vezi video NeuroMove  

NeuroMove Clinical Training iunie 2013romana.pdf

 NEUROMOVE final booklet.pdf

 

 

Studii Clinice

 

 •            Stimularea Electrica Musculara pe baza semnalelor electromiografice trigger in Hemiplegia Cronica -Universitatea de Medicina Oregon

FieldsW., Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, Vol 68, 1987, 407-14.

 

Pacientii aflati in perioada de convalescenta, la interval cuprins intre 4 si 14 luni dupa AVC, care au efectuat terapia cu astfel de dispozitive au aratat importante inbunatatiri ale miscarilor de extensie a bratului si a miscarilor de dorsiflexie. Rezultatele pozitive sunt repartizate pe esantion in proportii egale, aratand ca nu exista diferente in ceea ce priveste eficacitatea tratamentului in functie de varsta, timpul de la survenirea AVC, localizarea AVC sau natura AVC.

 

          

 

 

  • Tratamentul Hemiplegiei prin vizualizarea contractiei –stimularea musculara prin trigger EMG Gera Germania

 

 

 

 Treatment of hemiplegia by means of imagination-dependent EMG-triggered muscle stimulation” , Danz J., Gutierrez-Lopez S.  

Physikalische Medizin, Vol 4, 1994. 5-9.

                

Pentru 90 % dintre pacientii inclusi in studiu s-au constatat inbunatatiri imoportante ale miscarilor voluntare dupa 4 luni de tratament precum si inbunatatiri functionale semnificative dupa 6 luni de utilizare a dispozitivului.

 

 

 

NeuroMove : Centre de Referinta:

 

 •    Johns Hopkins Hospital, MD

 •  Tawam Hospital, UAE

 •  Cleveland Clinic, OH

 •  Kennedy Krieger

 •  Rehab Institute of Chicago, IL

 • Mayo Clinic, MN

 •  Kessler, NJ

 • Moss/Magee Rehab, PA

 • Lethbridge Regional Hospital,

 • Alberta, Canada

 • St. John’s Mercy, MO

 • Mt. Sinai, NY

 • Lutheran Hospital, NY

 • TIRR of Houston, NY

 • Mission Hospital, CA

 • Tan Tock Seng Hospital,

 • Singapore

 • Colorado Neurological Institute

 • Joseph Brant Memorial Hospital

 • Ontario, Canada

 • NY Presbyterian Hospital, NY

 

Intrebari si raspunsuri                 

 

 Intrebare: Cum functioneaza acest dispozitiv medical?

 

Raspuns:

 

NeuroMove invata partea sanatoasa a creierului neafectata de AVC sa asigure acele miscari voluntare pierdute in urma accidentului vascular. El capteaza si afiseaza cele mai mici incercari ale cortexului cerebral in a efectua miscarea, chiar inainte ca aceasta sa se produca (daca este posibila). Acest lucru motiveaza si incurajeaza pacientul sa se focuseze si sa isi imagineze miscarea, inca de la prima sedinta terapeutica. Reeducarea cerebrala semnifica un semnal puternic de buna calitate corticala trimis catre musculatura striata efectorie astfel fiind posibila de la inceput efectuarea miscarii voluntare si progresiv, in cursul sedintelor urmatoare o mai mare amplitudine si forta a acesteia culminand cu un control corespunzator si o limitare a miscarii in stadiile tarzii.

 

Intrebare: Am avut AVC acum 2 ani, credeti ca utilizarea acestui dispozitiv va fi eficienta si pentru mine?

Raspuns: DA. Rezultatele clinice demonstreaza ca nu exista o relationare si o limitare a eficientei acestei metode terapeutice in functie de timpul scurs de la survenirea accidentului vascular cerebral.

 

Intrebare: Este eficient acest dispozitiv si pentru sindromul "piciorului aruncat"?

Raspuns: DA, poate ajuta pacientul sa isi recapete abilitatea de ridicare a labei piciorului atunci cund acesta paseste, cu inbunatatirea semnificativa a mersului si mobilitatii. Se constata o crestere cu 60% calitatii mersului si o scadere a riscului de impiedicare si cadere-probleme comune in acest caz.

 

Intrebare:  La ce trebuie sa ma astept utilizand acest dispozitiv?

Raspuns: In mod statistic s-a demonstrat in 90 % din cazuri ameliorari semnificative ale simptomelor si deficientelor motorii dupa utilizarea continua a dispozitivului in perioada de la 4 la 12 luni de zile. Aceasta semnifica– de la mici inbunatatiri ale capacitatilor motrice voluntare pana la recuperarea totala- in dependenta de pacient. Acest lucru este posibil daca pacientii urmeaza tratamentul cu NeuroMove zilnic, de doua ori pe zi, timp de 20-30 minute pentru fiecare sedinta, timp de minim 4 luni de zile.

 

Intrebare: Am implantat un Pacemaker. Este o problema privind utilizarea NeuroMove?

Raspuns: Este recomandat sa aveti aprobarea cardiologului dumneavoastra care va decide in urma examinarilor clinice si paraclinice specific indicatia de utilizare a dispozitivuli NeuroMove.

 

Intrebare: Pot sa existe situatii specifice in care NeuroMove nu este eficient sau indicat? 

Raspuns: Daca pacientul nu este suficient de motivat sau nu poate percepe si/ sau procesa informatiile. Pacientul trebuie sa fie constient si rational pentru a intelege ce i se cere sa efectueze si sa participe activ la terapie. Cateva tipuri specifice de injurii cerebrale, dementa senila si alte cauze specifice pot cauza incapacitatea de intelegere si ratiune sau deteriorarea acesteia cu impact asupra rezultatelor benefice ale terapiei cu NeuroMove. Concentrarea deplina a pacientului asupra terapiei este cheia succesului tratamentului. Sesiunile de terapie nu trebuie efectuate niciodata in mediu cu zgomot de fond crescut.

 

Intrebare: Cat timp dureaza pana cand pot oserva efectele pozitive ale tratamentului?

Raspuns: Dupa 2-3 luni, dar trebuie sa aveti in vedere ca fiecare persoana este diferita. Aproximativ 10% din pacienti nu vor arata nici o inbunatatire datorita lipsei de motivatie si de participare la tratament. Depresia si pierderea motivatiei si increderii de sine sunt principalii dusmani ai tratamentului de recuperare cu NeuroMove. Studiile clinice arata ca majoritatea efectelor pozitive ale tratamentului cu NeuroMove apar dupa aproximativ 6 luni de tratament zilnic.

 

Intrebare: Aceasta terapie este eficienta si in cazul traumatismelor medulare?

Raspuns: DA, principiul de functionare este acelasi ca si in cazul recuperarii dupa AVC dar setarile pentru tratamentul de recuperare spinal este de 5 ori mai sensibil;deci este posibil ca pacientul sa poata efectua miscari voluntare chiar mai timpuriu decat in cazul setarilor pentru AVC.Acest lucru este important datorita faptului ca pacientii cu injurii medulare spinale au o situatie diferita a semnalului EMG decat pacientii cu AVC si posibilitatea culegerii semnalului specific cerebral este mai mare.

 

Intrebare: Eu am o unitate de fizioterapie TENS portabila. NeuroMove este acelasi lucru?

Raspuns: NU. Dispozitivele TENS sunt pentru terapia durerii si nu fac acelasi lucru ca si NeuroMove.

 

Intrebare: Eu posed o unitate de stimulare musculara. NeuroMove este acelasi lucru?

Raspuns: NU. NeuroMove este un dispoztiv de reeducare cerebrala si feedback bazat pe trigger-ul EMG. El realizeaza o miscare a segmentului afectat atunci cand pacientul se gandeste sau imagineaza aceasta miscare. Cu unitatile clasice de stimulare musculara, pacientul este absolut pasiv, unitatea administrand seriile de stimulare electrica fara ca acesta sa participle din punct de vedere cerebral. Miscarile rezultate nu sunt rezultate ca urmare a conceptiei lor in cortexul motor si a transmisiei pe caile nervoase periferice, ci pur si simplu sunt rezultatul unor semnale prestabilite emise de masina, fara implicarea corticala a dumneavoastra.

 

 

 

Inscrie-te la newsletter

Acasa | Despre | Contact

© 2012 BrandCOM